Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά

Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά

Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά αλλά, υπάρχει κανόνας: Μείνετε ένα μέτρο μακρυά από τους άλλους

Ωστόσο, η μειωμένη προσέλευση σημαίνει ότι δεν είναι δύσκολο να επιβληθούν οι νέοι κανονισμοί.

Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά
Credit
Εταιρεία δικαιωμάτων καλλιτεχνών (ARS), Νέα Υόρκη / SIAE, Ρώμη; Alessandro Grassani για τους New York Times

ΜΙΛΑΝΟ – Το Museo del Novecento είναι συνήθως πολυσύχναστο, αλλά την Τετάρτη 11-3-2020 το απόγευμα ήταν σχεδόν άδειο.

Ο Giulio Gamberi, 42 ετών, υπεύθυνος πληροφορικής, είχε τελειώσει να εργάζεται από το σπίτι και αποφάσισε να απολαύσει το μουσείο χωρίς τα συνήθη πλήθη του.

Οι πρώτες περιπτώσεις κορονοϊών της Ιταλίας αναφέρθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου και δύο μέρες αργότερα, η κυβέρνηση προστάτεψε 11 πόλεις και έκλεισε σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, θέατρα και μουσεία σε όλη τη βόρεια χώρα.

Ενώ ορισμένα μουσεία είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν, την Τρίτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα εθνικά μέτρα. Οι κάτοικοι ξεχνούν το αγκάλιασμα, το φιλί και τις χειραψίες και πρέπει να κρατούν ένα μέτρο.

Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά
Πηγή… Alessandro Grassani για τους New York Times
Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά

Σε περαιτέρω διάταγμα την Τετάρτη 11-3-2020, η Ιταλία ανέστειλε “εκδηλώσεις και παραστάσεις οποιασδήποτε φύσης, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του θεάτρου”, όπου ο κανόνας ενός μέτρου δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

“Εάν ο διαχειριστής του κινηματογράφου ή του θεάτρου μπορεί να εγγυηθεί την απόσταση , να πουλήσει λιγότερα εισιτήρια ή να οργανώσει ανθρώπους ώστε να μην κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλο, μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά”, δήλωσε ο Mattia Morandi, εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού.” Αλλά το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στον κινηματογράφο ή στο θέατρο”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα μουσεία πρέπει επίσης να περιορίζουν την ικανότητά τους να διασφαλίζουν την επιβολή του κανόνα ενός μέτρου. Αλλά, στο Novecento, δεν υπήρχε ανάγκη να απομακρυνθεί κάποιος.

Ένας υπάλληλος στο περίπτερο εισιτηρίων δήλωσε ότι, μόλις λίγο καιρό το μεσημέρι, μόνο 28 άτομα είχαν μπει στο μουσείο.

Στο μουσείο Palazzo Reale δίπλα, 160 επισκέπτες έγιναν δεκτοί την Τετάρτη την 1 μ.μ. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο στο γραφείο εισιτηρίων, ο συνήθης ημερήσιος μέσος όρος είναι 1.000.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:  Τα μουσεία με την εκπληκτικότερη αρχιτεκτονική παγκοσμίως

Η ημερήσια συμμετοχή στα μουσεία του Μιλάνου μειώθηκε κατά 70%, δήλωσε ο Φίλιππο Ντελ Κόρνο, επικεφαλής του πολιτισμού του Μιλάνου, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Το ιταλικό υπουργείο πολιτισμού αναλύει τη συμμετοχή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε μηνιαία βάση, οπότε οι αριθμοί για ολόκληρη τη χώρα δεν ήταν διαθέσιμοι την Πέμπτη 12-3-2020. Αλλά σε επαφή μεμονωμένα, μερικά από τα κορυφαία μουσεία της Ιταλίας σημείωσαν δραματικές πτώσεις στους επισκέπτες.

Ο αρχαιολογικός χώρος στην Πομπηία έχει σημειώσει μείωση 80%, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού. Το Uffizi στη Φλωρεντία εξακολουθεί να καταγράφει μεταξύ 1.000 και 2.500 επισκεπτών την ημέρα, “περίπου το ίδιο με μια κανονική μέρα σε χαμηλή περίοδο, η οποία φέτος πιθανότατα να συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο”, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Eike Schmidt.

Στο εσωτερικό του Novecento στο Μιλάνο, ο Alessandro Viapiana, 22 ετών, δήλωσε ότι φορούσε προστατευτική μάσκα προσώπου όταν ήταν κοντά στον παππού πατέρα του, αλλά τον άφησε στο σπίτι για να επισκεφθεί το μουσείο. «Η πόλη είναι άδεια», είπε.

Τα Μουσεία της Ιταλίας ανοίγουν ξανά
…Alessandro Grassani για τους New York Times

Η χαμηλή προσέλευση μετά την επιλογή αυτού του νόμου σήμαινε ότι ο νέος κανόνας ενός μέτρου ήταν εύκολος να ρυθμιστεί, με έναν φύλακα. Η πραγματική δοκιμή, είπε, θα γίνει όταν οι επισκέπτες αυξάνονται το Σαββατοκύριακο.

Αλλά ακόμη και την Τετάρτη, η επιβολή του κανόνα φάνηκε χαλαρή. Σε ένα σημείο, ένας υπάλληλος στο Novecento ζήτησε από τον κ. Viapiana και έναν φίλο να βγάλουν για μια φωτογραφία για τα κοινωνικά μέσα και οι δύο άνδρες βρέθηκαν κοντά, ενώ ο υπάλληλος πήρε την φωτογραφία τους.

Ο κ. Del Corno δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν ανάλογα με την απειλή του ιού. Ο γηράσκων πληθυσμός της Ιταλίας, ο παλαιότερος στην Ευρώπη, είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στη μόλυνση, πρόσθεσε.

“Τα νοσοκομεία μας χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, αποφεύγοντας έτσι την κρίση της υγείας, είναι ευθύνη όλων”, δήλωσε ο κ. Del Corno. “Τελικά, είναι σε όλα μας τα συμφέροντα.”

Στο Μιλάνο, οι άνθρωποι προσπάθησαν να ακολουθήσουν τους κανόνες, είπε. “Υπήρχε μια μικρή ουρά στο Palazzo Reale χθες, και ήταν σαν να είσαι στην Αγγλία. Οι άνθρωποι ήταν πραγματικά υπομονετικά στο να απέχουν ένα μέτρο μεταξύ τους.”



Διάδωσε την αγάπη σας για τη διακόσμηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *