Ο φόβος των λοιμώξεων από κοροναϊό έχει οδηγήσει σε λύσεις που αποκλείουν μεγάλες συναντήσεις. Τα υγιή άτομα βρίσκονται σε καραντίνα για εβδομάδες κάποιες φορές, αν και δεν πιστεύεται απαραίτητα ότι φέρουν τον ιό.
Αυτός ο μεγάλος αριθμός ατόμων που συμμορφώνονται με τον κατ ‘οίκον περιορισμό θέτει έντονη πίεση σε πολλές εταιρίες για να μεταθέσουν την έρευνα και τον τρόπο εργασίας τους για την ασφάλεια τους κατά τη διαμονή στο σπίτι.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης ή ένοικος ή ακόμη και ο καταναλωτής που εισέρχεται σε ένα κατάστημα πρέπει να απαιτήσει μεταξύ εγχώριων και διεθνών εταιριών ισχυρά μέτρα ασφαλείας για διαμονή, ασφάλεια, ασφαλή πρόσβαση σε χώρους κλπ.
Η διαχείριση και η τήρηση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία πρέπει να γίνεται με θρησκευτική ευλάβεια.
Για ορισμένες τεχνικές εταιρίες, η μετάβαση σε ένα νέο είδος αρχιτεκτονικής και διακόσμησης και κατά συνέπεια και στον «τρόπο ζωής» φαινόταν σαν να είναι υπερβολικά μεγάλη για μια αλλαγή, ακόμα και σε ορισμένες απλές περιπτώσεις.
Ορισμένοι φοβούνται την αλλαγή, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η κληρονομιά των γνώσεων τους τους είναι “αρκετά καλή και επαρκής”.
Η πλαστικότητα που λείπει από τα σημερινά σπίτια και καταστήματα μεταφράζεται ως:
Σύγχρονα συστήματα δόμησης που προσφέρουν λιγότερους περιορισμούς, μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερη ελευθερία και συνήθως βοηθούν στην ταχύτερη μετακίνηση χρηστικών και μη αντικειμένων μέσα στα σπίτια και να επιτρέπουν καλύτερες τεχνικές μετριασμού όταν προκύπτουν προβλήματα.
Η προσαρμογή στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες αρχιτεκτονική και διακόσμησης απαιτεί νέα μεθοδολογία, νέες διαδικασίες και νέες ιδέες.
Η αλλαγή είναι συνήθως τρομακτική και ως επί το πλείστον ανεπιθύμητη, επειδή οι περισσότεροι προτιμούν τη σταθερότητα.
Η κατάσταση του κοροναϊού είναι ένα μεγάλο μάθημα για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο εταιρίες και καταναλωτές, με αποτέλεσμα απώλειες και ανεπιθύμητες συνέπειες.