Γκαλερί “The Glass Fortress”. 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή

Το “The Glass Fortress”, είναι ένα γυάλινο κτήριο που λειτουργεί ως αίθουσα πωλήσεων  στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Για να συμβαδίσει με ένα μεγάλο πράσινο χώρο που παρέχεται στην κύρια ανάπτυξη του κτηρίου, η γκαλερί πωλήσεων διέθεσε μέρος της γης κατά μήκος του δρόμου για να γίνει ένα πάρκο σε μια πολυσύχναστη αστική περιοχή.

Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή


Για να κατασκευαστεί το κτήριο, ο σχεδιασμός του χρησιμοποιήθηκαν 20.000 υαλότουβλα που έχουν ορθογώνιο σχήμα, αντί του συνηθισμένου τετράγωνου τύπου.

Έχουν επίσης εκτεταμένες άκρες  για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής μειώνοντας το πλάτος. Αυτή η ιδιαίτερη λεπτομέρεια μειώνει την οπτική αντίληψη των αρθρώσεων και συνεπώς δημιουργεί ένα συνεχές γυάλινο τοίχωμα.


Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή


Σε μια προσπάθεια να μειωθεί αποτελεσματικά η ηχορύπανση και να αποφευχθεί η δυσάρεστη θέα του περιβάλλοντος χώρου, η ομάδα σχεδιαστών εισήγαγε τοίχους ύψους 8 μέτρων που κρύβουν την εσωτερική αυλή.

Με αυτόν τον τρόπο, οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια θέση για τους πιθανούς επισκέπτες να περπατούν και να απολαμβάνουν πριν μπουν στο εσωτερικό. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα ψεκασμού νερού για τον έλεγχο της θερμοκρασίας στην αυλή σε ηλιόλουστες μέρες.


Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευήΦωτογραφία από το Spaceshift Studio (κορυφαία φωτογραφία) και το Sky | Ground (κάτω φωτογραφία)

Το μονοπάτι μέσα από τον κήπο οδηγεί σε μια πόρτα εισόδου, που εκμεταλλεύεται την όμορφη θέα στην αυλή, έχοντας καναπέδες τοποθετημένους μπροστά από μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.


Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή


Για να μειωθεί η δυσάρεστη αίσθηση ότι περιβάλλεται από μαζικούς συμπαγείς τοίχους, επιλέχθηκαν γυάλινες πλάκες ως δομικό υλικό καθώς το φυσικό φως μπορεί ακόμα να φιλτραριστεί μέσα από αυτούς.


Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή

Τη νύχτα, ο φωτισμός που κρύβεται στα εσωτερικά πλαίσια του κτηρίου, δίνει στο κτήριο μια γαλάζια λάμψη, τραβώντας την προσοχή από εκείνους που περνούν.


Γκαλερί "The Glass Fortress". 20.000 υαλότουβλα για την κατασκευή

Αφήστε μια απάντηση

Εγγραφή στα Νέα Άρθρα μας

Πρόσφατα άρθρα